Recepty

Vynikajúcerecepty pre vás!

Jahodové tartaletky

Delikatesa, ktorá vyzerá naozaj luxusne. To sú jahodové tartaletky, ktoré si môžete spraviť aj vy. Tu je recept, ako si poradiť s jahodovou zmesou a mascarpone krémom tak, aby to v košíčkoch vyzeralo úplne ideálne.

Papriky s hubovou plnkou

Paprika sa odjakživa niečím plnila, však? Je to dominantná metóda, ako ukuchtiť niečo s paprikami. Obľúbená je ryža s rôznymi druhmi mäsa, najmä bravčovým alebo aj morčacím. My sa však mäsku vyhneme a siahneme po hubách!

Focaccia s paradajkami

Focaccia je klasická talianska chlebová placka. Často je podávaná v talianskych reštauráciách ako predjedlo alebo ako príloha ku polievke. Najlepšia je čerstvá a podávaná teplá. 

Rady, ako pripraviť najlepšiu kyslú kapustu

Aké mýty o kyslej kapuste sa vo vašej domácnosti šíria najčastejšie? Neverte im! Kyslá kapusta sa dá pripraviť aj rýchlo a úplne jednoducho. Stačí si počkať na čas kvasenia. Kyslú kapustu potom môžete použiť k jesenným jedlám, ktorých základom sú klobásy, hurky či párky. Obohaťte svoju kuchyňu dokonalým bavorským štýlom. Prečítajte si teda, ako pripraviť kyslú kapustu v niekoľkých jednoduchých krokoch.  

Tekvicová polievka s mrkvou

Zahrejte sa jesennou tekvicovou polievkou. Tekvica obsahuje betakarotén, vďaka čomu je výraznej oranžovej farby. Obsahuje tiež antioxidanty, ktoré chránia telo pred voľnými radikálmi. Aj preto je skvelou voľbou pri jesennom chladnom počasí. Pripravili sme pre Vás rýchly a hlavne jednoduchý recept na tekvicovú polievku.