Recepty

Vynikajúcerecepty pre vás!

Zeleninovo-paradajková kečup-horčica

Zmiatol vás názov? Netreba sa zľaknúť, hľadáme kompromisy. Niekto totiž patrí medzi fanúšikov poriadne paradajkového kečupu, iní obľubujú horčicu. Potom sú tu tí, ktorí sa nevedia rozhodnúť, ktorú prílohu uprednostniť. A práve im môže pomôcť tento recept na špeciálny kečup - či horčicu, čo omámi chuťové poháriky svojou lahodnosťou a viacerými príchuťami.

Tekvicový cheesecake

Máte doma už dlhšie tekvicu a stále neviete, čo ňou? Nechcete znova variť tekvicovú polievku a máte chuť na niečo menej obvyklé? Čo tak tekvicový cheesecake? Môžete z tekvice použiť dužinu aj jadierka, ak si ich do chrumkava upečiete. Aby to nebolo len o tekvici, v recepte budeme mať ďalšie dve výraznejšie chute - tvaroh a brusnice. Samozrejme, ide to trochu aj pomeniť, určite nebudú horšie napríklad čučoriedky ani maliny.

Pizza paradajkové paličky

Pizza je vždy príjemným občerstvením a bez paradajok by to nebolo ono. Škoda, že sa nedá jesť jednoduchšie, tak, aby z nej nič nespadlo, však? Pizza tyčinky sú preto fajn voľba, ako sa občerstviť celkom úsporne a šikovne. Hlavne nezabudnúť paradajky poriadne zapracovať do plnky.

Jahodové tartaletky

Delikatesa, ktorá vyzerá naozaj luxusne. To sú jahodové tartaletky, ktoré si môžete spraviť aj vy. Tu je recept, ako si poradiť s jahodovou zmesou a mascarpone krémom tak, aby to v košíčkoch vyzeralo úplne ideálne.

Papriky s hubovou plnkou

Paprika sa odjakživa niečím plnila, však? Je to dominantná metóda, ako ukuchtiť niečo s paprikami. Obľúbená je ryža s rôznymi druhmi mäsa, najmä bravčovým alebo aj morčacím. My sa však mäsku vyhneme a siahneme po hubách!

Focaccia s paradajkami

Focaccia je klasická talianska chlebová placka. Často je podávaná v talianskych reštauráciách ako predjedlo alebo ako príloha ku polievke. Najlepšia je čerstvá a podávaná teplá. 

Rady, ako pripraviť najlepšiu kyslú kapustu

Aké mýty o kyslej kapuste sa vo vašej domácnosti šíria najčastejšie? Neverte im! Kyslá kapusta sa dá pripraviť aj rýchlo a úplne jednoducho. Stačí si počkať na čas kvasenia. Kyslú kapustu potom môžete použiť k jesenným jedlám, ktorých základom sú klobásy, hurky či párky. Obohaťte svoju kuchyňu dokonalým bavorským štýlom. Prečítajte si teda, ako pripraviť kyslú kapustu v niekoľkých jednoduchých krokoch.