Kapustová omáčka na cestoviny

-
500 g bielej kapusty
-
1 cibuľa
-
2 strúčiky cesnaku
-
100 g húb (alebo klobásky či slaniny)
-
1 PL teriyaki omáčky
-
štipka soli
-
čierne korenie
-
olej
-
bylinky a olivy
Ako na to?
-
Očistíme a nakrájame hlavné ingrediencie.
-
Osmažíme cibuľku na oleji a pridáme huby (klobásku alebo slaninu).
-
Pridáme tiež nakrájanú kapustu a osmahneme, podusíme.
-
Potom pridáme cesnak, soľ a korenie.
-
Na záver dochutíme teriyaki omáčkou a stiahneme z plameňa.
-
Podávame s cestovinami, napríklad druhom lazanki (používa sa v bieloruských, litovských či poľských kuchyniach, sú z pšenice, raže alebo pohánky).
-
Dozdobíme bylinkami alebo olivami.