Kapustová omáčka na cestoviny

Kapustová omáčka na cestoviny
Budetepotrebovať:
  • 500 g bielej kapusty

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 100 g húb (alebo klobásky či slaniny)

  • 1 PL teriyaki omáčky

  • štipka soli

  • čierne korenie

  • olej

  • bylinky a olivy

Ako na to?

  1. Očistíme a nakrájame hlavné ingrediencie.

  2. Osmažíme cibuľku na oleji a pridáme huby (klobásku alebo slaninu).

  3. Pridáme tiež nakrájanú kapustu a osmahneme, podusíme.

  4. Potom pridáme cesnak, soľ a korenie.

  5. Na záver dochutíme teriyaki omáčkou a stiahneme z plameňa.

  6. Podávame s cestovinami, napríklad druhom lazanki (používa sa v bieloruských, litovských či poľských kuchyniach, sú z pšenice, raže alebo pohánky).

  7. Dozdobíme bylinkami alebo olivami.