Paprikovo-hubová pochúťka

Paprikovo-hubová pochúťka
Budetepotrebovať:
  • 400 g šampiňónov

  • 1 malá zelená paprika (Vitamínka)

  • 1 malá sladká červená paprika (Una Palerka)

  • 1/2 pálivej zelenej papriky (Devilka)

  • 1 malá cibuľka

  • 1 strúčik cesnaku

  • 3 PL teriyaki omáčky

  • 1 PL kečupu

  • čierne korenie

  • olivový olej

Ako na to?

  1. Ak je treba, očistíme, prípadne pretriedime šampiňóny a nakrájame na stredne veľké kúsky.

  2. Pripravíme si ďalšie ingrediencie, aby sme ich mali po ruke. Očistíme a nakrájame všetky papriky, cesnak a cibuľku. 

  3. Zohrejeme olej na panvici a pridáme nakrájané huby. Necháme chvíľu osmahnúť.

  4. Pridáme k šampiňónom na panvicu aj prichystané papriky a cibuľu.

  5. Postupne pridáme cesnak a okoreníme.

  6. K záveru pridáme kečup a zalejeme teriyaki omáčkou. Poriadne premiešame.

  7. Necháme chvíľočku podusiť a ak je paprika už dostatočne zmäknutá, ale nie príliš, vypneme sporák.

  8. Podávame s ryžou, bulgurom alebo samostatne, prípadne so smotanou. Dobrú chuť!