Melónová granita

-
1 zrelý melón (najlepšie bezjadiernik)
-
limetka alebo citrón
-
1 pl práškového cukru
-
50 ml vody
Ako na to?
-
Vydlabeme melónovú dužinu a povyberáme jadierka.
-
Dužinu z melóna rozmixujeme na hladkú kašu.
-
Do rozmixovanej melónovej zmesi pridáme vodu, cukor a citrusovú šťavu. Dôkladne premiešame, kým sa cukor nerozpustí.
-
Zmes nalejeme do mrazuvzdornej nádoby a vložíme do mrazničky.
-
Každých približne 30 minút melónovú zmes vyberieme a vidličkou premiešame, aby sa vytvorili kryštáliky ľadu. Tento krok opakujeme asi 3-4 krát, napokon zmes premrzne.
-
Napokon môžeme podávať. Granitu servírujeme podobne ako zmrzlinu. Ak je premrznutá, môžeme nechať trošku roztopiť alebo skúsiť naškriabať ako typickú granitovú zmes s kryštálikmi.
-
Granita sa môže kombinovať s rôznymi inými zmesami. Skúsiť môžete napríklad vyšľahanú smotanu s pridaním semienok kardamónu a šťavy citróna.
-
Vrch môžeme dozdobiť kúskami z ovocia, ktoré nám ostalo alebo bylinkami.