Melónová granita

Melónová granita
Budetepotrebovať:
  • 1 zrelý melón (najlepšie bezjadiernik)

  • limetka alebo citrón

  • 1 pl práškového cukru

  • 50 ml vody

Ako na to?

  1. Vydlabeme melónovú dužinu a povyberáme jadierka.

  2. Dužinu z melóna rozmixujeme na hladkú kašu.

  3. Do rozmixovanej melónovej zmesi pridáme vodu, cukor a citrusovú šťavu. Dôkladne premiešame, kým sa cukor nerozpustí.

  4. Zmes nalejeme do mrazuvzdornej nádoby a vložíme do mrazničky.

  5. Každých približne 30 minút melónovú zmes vyberieme a vidličkou premiešame, aby sa vytvorili kryštáliky ľadu. Tento krok opakujeme asi 3-4 krát, napokon zmes premrzne.

  6. Napokon môžeme podávať. Granitu servírujeme podobne ako zmrzlinu. Ak je premrznutá, môžeme nechať trošku roztopiť alebo skúsiť naškriabať ako typickú granitovú zmes s kryštálikmi.

  7. Granita sa môže kombinovať s rôznymi inými zmesami. Skúsiť môžete  napríklad vyšľahanú smotanu s pridaním semienok kardamónu a šťavy citróna. 

  8. Vrch môžeme dozdobiť kúskami z ovocia, ktoré nám ostalo alebo bylinkami.