Cesnaková nátierka

Cesnaková nátierka
Budetepotrebovať:
  • 1 - 2 cesnaky

  • 40 g tvrdého syra

  • 30 g roztopeného masla

  • 150 g kyslej smotany alebo bieleho gréckeho jogurtu

  • bylinky, čierne korenie na dochutenie

Ako na to?

  1. Očistíme a roztlačíme strúčiky cesnaku.

  2. Nadrobno nastrúhame syr.

  3. Roztopíme maslo a zmiešame ho so syrom.

  4. Napokon zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme bylinkami a koreninami podľa gusta, napríklad bazalku, petržlenovú vňať, oregano, rozmarín alebo tymián. Pokojne však postačí aj štipka mletého čierneho korenia.

  5. Pre sladkastú chuť možno pridať sušené čučoriedky alebo iné bobuľovité ovocie.

  6. Ak máte radi sýtejšie chute, skúste pridať tvaroh alebo nivu. kto chce zas viac štipľavé, tak pridá ešte cesnak či rozkrájané čili papričky.

  7. Na zjemnenie štipľavejších alebo sýtych chutí zasa možno pridať nadrobno nakrájané alebo rozmagané varené vajíčko.

  8. Dobrú chuť!