Najlepšie uhorkové tzatziky

Najlepšie uhorkové tzatziky
Budetepotrebovať:
  • 2 - 3 uhorky (čerstvé alebo kyslé zavárané či fermentované)

  • 200 g bieleho gréckeho jogurtu alebo smotany

  • 1 cesnak

  • 2 PL olivového oleja

  • 1 ČL horčice

  • 1 menší uvarený petržlen

  • 1 ČL teriyaki omáčky

  • čierne korenie

  • soľ

Ako na to?

  1. Očistíme a nastrúhame uhorku. Pokojne sa dá použiť aj nadrobno nakrájaná fermentovaná uhorka (tá zvýrazní chute). Ak chceme zmes hustejšiu, môžeme nechať uhorku odkvapkať od vody.

  2. Očistíme a rozpučíme cesnak. Rozpučíme aj varený petržlen (ak ho nemáte s čím uvariť, skúste verziu bez neho)

  3. Zmiešame uhorku cesnakom a petržlenom, pridáme jogurt, horčicu, teryaki omáčku a olivový olej.

  4. Podľa degustácie dokoreníme a dosolíme. Podávame na studeno, avšak najlepšie k teplým jedlám.

  5. Dobrú chuť!