Novinky

Tu sa dozvietehorúcenovinky.

Cesnak - pomocník do kuchyne i lekárničky

Zeleniny sú neoddeliteľnou súčasťou našej stravy, obzvlášť na jeseň ich vieme ešte viac oceniť. Veľa druhov ovocia už totiž k dispozícií nie je, ale za to zelenina nám vie perfektne posilniť imunitu do chladnejších dní. Napríklad cesnak sa vysádza práve na jeseň, dokonca aj v novembri a využívať ho vieme celoročne.

Ako a kde pestujeme tekvice?

Vitazel je spoločnosť, ktorá distribuuje kvalitne triedené a balené plodiny od slovenských farmárov. Okrem toho sa podieľa na pestovaní samotného ovocia a zeleniny. Keďže je teraz obdobie tekvíc, pozrieme sa na proces pestovania tých našich.

Ako skladovať zemiaky, aby vydržali čo najdlhšie

Zemiaky sú v slovenskej kuchyni jednou z najčastejšie používaných surovín. Sú vhodné takmer do každého jedla a chutia i samotné. Či už pečené, smažené alebo varené s bylinkami. A jednou z ich ďalších dobrých vlastností je, že sa dajú pomerne trvácne uskladniť. Aký je ten najlepší spôsob?

VEĽKÝ PREHĽAD SLOVENSKEJ ZELENINY!  Akú zeleninu jesť na jeseň?

S postupným ochladzovaním počasia nám možno príde logické, že jedla a najmä plodín bude ubúdať. Nie každý má tiež možnosť čerstvé ovocie či zeleninu spracovať a uskladniť na zimu. Netreba sa však obávať, pretože na jeseň sa stále dá dopestovať viacero druhov zeleniny. Majú špecifické farby a chute a navyše zdraviu prospešné účinky. Tak sa pozrieme bližšie na to, čo nás najbližšie čaká na tanieri.   Tesne po skončení letných mesiacov je ponuka aj čerstvej zeleniny celkom pestrá:

Zázrak prírody: Paprika na všetko

Paprika je zelenina, ktorá sa považuje za zázrak prírody od nepamäti. Na Slovensku sa jej darí a nechýba asi v žiadnej domácnosti. Jej sladký až jemne pikantný nádych dodáva chuť väčšine našich slaných jedál. Čím je ale tak výnimočná? Aké vitamíny sú v paprike? Čítajte, ako sa s paprikou prebojujete k silnejšiemu zdraviu.