Uhorková polievka s cuketou
Leto sa blíži a mnoho teplých jedál nám vždy nepadne vhod. Čo tak skúsiť osviežujúcu uhorkovú polievku? Môžete ju dokonca spraviť aj bez varenia.
Leto sa blíži a mnoho teplých jedál nám vždy nepadne vhod. Čo tak skúsiť osviežujúcu uhorkovú polievku? Môžete ju dokonca spraviť aj bez varenia.
Jahodové tiramisu je skvelou alternatívou klasického tiramisu s kávou. Tu je recept, ako si ho môžete pripraviť:
Na Veľkú noc sa receptami nešetrí, však? Či už príprava pôstnych zeleninových jedál, alebo sýtych sviatočných jedál je určite v plnom prúde aj u vás doma. Keďže na jar všetko hraje farbami, najviac na stôl zapasuje tradičný cviklový šalát s cesnakom a chrenom.
Paradajky s cícerom sú výborná kombinácia. S prímesou korenia a byliniek je to jednoduché jedlo, ktoré si obľúbite.
Muffiny sú obľúbeným dezertom a asi málokto vie odolať, ak zacíti ich čerstvú vôňu. Okrem toho, že tak voňajú a dobre chutia, majú aj charakteristický tvar, ktorý zas neunikne detskému zraku.
Klasická polievka zo zemiakov s tým správnym duchutením je vždy príjemná voľba. A navyše výborne chutí nielen teplá, ale aj studená. Každému podľa gusta.
Varenie v mlieku je celkom neobvyklé, takéto pochúťky ste mohli ochutnať napríklad vo Švédsku. V tomto recepte sa varená mrkva v mlieku bude servírovať napokon ako chutný zeleninový koláčik. Dobrú chuť!
Chute a farby tekvíc sú nenahraditeľné. Od polievok cez prívarky po zapekané prílohy. Tentokrát sme si vybrali tekvicu podusiť.
Niekedy príde deň na jednoduché a rýchle jedlo. Aj také však vie byť plné výživných látok a vie aj dobre chutiť. Dusený karfiol s vajíčkom môžete ešte ďalej kombinovať, ale k obedu stačí aj so sviežimi bylinkami.
Slovenské Vianoce majú výnimočné čaro. Je to hlavne vďaka tradičným pochúťkam, ktoré poznáme od našich mám a starých mám. Veľkú časť štedrovečerných pokrmov tvorí zelenina, ktorá sa dopestuje v záhrade, vydrží aj cez zimu a dobre sa uskladňuje. Tu je niekoľko receptov s chutnou zeleninou.