Recepty

Vynikajúcerecepty pre vás!

Paprikovo-hubová pochúťka

Hubová sezóna je v plnom prúde a paprík je určite tiež dosť. Aj na našich poliach pestujeme 3 druhy paprík, ktoré sa skvele hodia do tohto receptu. Rýchla zmes pestrých chutí paprík a šampiňónov sa bude z panvice rozplývať všade navôkol. A samozrejme, použiť sa dajú aj iné chutné huby či hríbiky.

Melónová granita

Melónová granita je veľmi svieži dezert. Vzniká prerývaním mrazenej zmesi, čo vytvára kryštáliky ľadu. Je to niečo medzi ovocným zmrzlinovým sorbetom a ľadovým nápojom. Všetko, čo potrebujete je melón, voda, cukor a citrónová šťava. Prípadne si môžete dezert doplniť ďalšími chuťami.

Krémová paradajková polievka

Počasie niekedy prekvapí a aj v auguste môžu prísť chladné dni. Je to ideálna príležitosť na to, aby sme nejak minuli paradajky, ktorých máme zrazu nadbytok.  Je veľa spôsobov, ako ich uskladniť a použiť, ale v krémovej paradajkovej polievke budú vynikajúce. A môžeme tu využiť aj trochu prezretejšie.

Ovocná galetka

Leto je plné ovocia presne ako táto galetka! Hrá príjemnými chuťami, ale aj vôňami. Naservírujte si ju ku kávičke alebo so zmrzlinou.

Zmes s ľadovým šalátom

Kombinácia týchto surovín spraví z klasického šalátového dezertu úplne iný zážitok. Použitie ľadového šalátu a zdravé jedlo môže tiež chutiť neodolateľne. V letných dňoch je to naozaj ako odmena.

Tekvicové vafle

Pochúťka, ktorá nezaberie veľa času a je nezvyčajne chutná. Spravte si aj vy doma tekvicové vafle. Odporúčame k nim pridať aj čerstvé ovocie, ktorého je v týchto mesiacoch dostatok.

Cviklový šalát k Veľkej noci

Na Veľkú noc sa receptami nešetrí, však? Či už príprava pôstnych zeleninových jedál, alebo sýtych sviatočných jedál je určite v plnom prúde aj u vás doma. Keďže na jar všetko hraje farbami, najviac na stôl zapasuje tradičný cviklový šalát s cesnakom a chrenom.