Vianočná kapustnica
Polievka z kyslej kapusty a iných typických ingrediencií je počas Vianoc tým najchutnejším darčekom. Aj u Vás bude na štedrovečernom stole?
Polievka z kyslej kapusty a iných typických ingrediencií je počas Vianoc tým najchutnejším darčekom. Aj u Vás bude na štedrovečernom stole?
Jednohubky, ktoré sa rýchlo pripravia aj zjedia. Vykúzlite si ovocné pochúťky z mrazeného ovocia a spoznajte netradičné chuťové kombinácie. Rozhodne neoľutujete!
Do tortilly, k slaným pečeným snackom, na chlebíky, k hranolkám, ako príloha či omáčka k hlavným mäsitým, pečeným či vareným jedlám. Tam všade sa perfektne hodí uhorkové tzatziky. Skombinujte k uhorkovo-mliečnemu základu správnu mieru tých najlepších dochucovadiel a pochutnajte si čo najviac.
Kapusta je jednou z mnoha zelenín, ktoré sa zvyknú kombinovať s cestovinami. Niekde majú tradičnejšie tie sladšie varianty receptov, ako napríkad kapustové fliačky. Inde si zasa obľúbili kapustu s cestovinami skôr na slano. Tento recept je práve jeden z nich. A môžete ideálne využiť aj posledné huby, ktoré nám ešte v lesoch rastú.
Tekvicová pomazánka nepatrí medzi tie tradičné, no za to je neobvykle chutná. Vyskúšajte si tento jednoduchý a chutný pokrm z tekvice a rôznych ďalších ingrediencií.
Paradajkový šalát s cibuľou je výborným chuťovým doplnkom k hlavným jedlám s mäsom. Ak preto potrebuje váš obed nejakú zdravú súčasť, tento rýchly šalát je tým pravým.
Hubová sezóna je v plnom prúde a paprík je určite tiež dosť. Aj na našich poliach pestujeme 3 druhy paprík, ktoré sa skvele hodia do tohto receptu. Rýchla zmes pestrých chutí paprík a šampiňónov sa bude z panvice rozplývať všade navôkol. A samozrejme, použiť sa dajú aj iné chutné huby či hríbiky.
Melónová granita je veľmi svieži dezert. Vzniká prerývaním mrazenej zmesi, čo vytvára kryštáliky ľadu. Je to niečo medzi ovocným zmrzlinovým sorbetom a ľadovým nápojom. Všetko, čo potrebujete je melón, voda, cukor a citrónová šťava. Prípadne si môžete dezert doplniť ďalšími chuťami.
Počasie niekedy prekvapí a aj v auguste môžu prísť chladné dni. Je to ideálna príležitosť na to, aby sme nejak minuli paradajky, ktorých máme zrazu nadbytok. Je veľa spôsobov, ako ich uskladniť a použiť, ale v krémovej paradajkovej polievke budú vynikajúce. A môžeme tu využiť aj trochu prezretejšie.
Leto je plné ovocia presne ako táto galetka! Hrá príjemnými chuťami, ale aj vôňami. Naservírujte si ju ku kávičke alebo so zmrzlinou.