Tekvicové cookies
A, tekvicová sezóna začína! Tak hor sa do všetkých receptov z tekvíc.
A, tekvicová sezóna začína! Tak hor sa do všetkých receptov z tekvíc.
Už vás nebaví používať dookola kupované nátierky na chlebík? Alebo by ste chceli niečo vegánske a bez laktózy? Chuť tohto lahodného hummusu, ktorú dopĺňa aj cesnak, vás určite nadchne. Príprava podľa receptu trvá trošku dlhšie, ale napokon sa môže hummus servírovať ihneď!
Zmiatol vás názov? Netreba sa zľaknúť, hľadáme kompromisy. Niekto totiž patrí medzi fanúšikov poriadne paradajkového kečupu, iní obľubujú horčicu. Potom sú tu tí, ktorí sa nevedia rozhodnúť, ktorú prílohu uprednostniť. A práve im môže pomôcť tento recept na špeciálny kečup - či horčicu, čo omámi chuťové poháriky svojou lahodnosťou a viacerými príchuťami.
Máte doma už dlhšie tekvicu a stále neviete, čo ňou? Nechcete znova variť tekvicovú polievku a máte chuť na niečo menej obvyklé? Čo tak tekvicový cheesecake? Môžete z tekvice použiť dužinu aj jadierka, ak si ich do chrumkava upečiete. Aby to nebolo len o tekvici, v recepte budeme mať ďalšie dve výraznejšie chute - tvaroh a brusnice. Samozrejme, ide to trochu aj pomeniť, určite nebudú horšie napríklad čučoriedky ani maliny.
Pizza je vždy príjemným občerstvením a bez paradajok by to nebolo ono. Škoda, že sa nedá jesť jednoduchšie, tak, aby z nej nič nespadlo, však? Pizza tyčinky sú preto fajn voľba, ako sa občerstviť celkom úsporne a šikovne. Hlavne nezabudnúť paradajky poriadne zapracovať do plnky.
Delikatesa, ktorá vyzerá naozaj luxusne. To sú jahodové tartaletky, ktoré si môžete spraviť aj vy. Tu je recept, ako si poradiť s jahodovou zmesou a mascarpone krémom tak, aby to v košíčkoch vyzeralo úplne ideálne.
Paprika sa odjakživa niečím plnila, však? Je to dominantná metóda, ako ukuchtiť niečo s paprikami. Obľúbená je ryža s rôznymi druhmi mäsa, najmä bravčovým alebo aj morčacím. My sa však mäsku vyhneme a siahneme po hubách!
Milujete paradajky? Pripravte si skvelé recepty, ktoré sú plné vitamínov vďaka paradajkám.
Focaccia je klasická talianska chlebová placka. Často je podávaná v talianskych reštauráciách ako predjedlo alebo ako príloha ku polievke. Najlepšia je čerstvá a podávaná teplá.