Zemiaková polievka s cesnakom

Zemiaková polievka s cesnakom
Budetepotrebovať:
  • 1.5 kg zemiakov

  • 250 ml mlieka

  • vodu

  • soľ

  • cesnak

  • červenú papriku

  • rascu

  • petržlenovú vňať

  • majorán

  • čierne korenie

  • masť

  • ocot

  • mrkva

Ako na to?

  1. Zemiaky umyjeme a nakrájame na stredne drobné kúsky. Vložíme do hrnca, pridáme soľ, rascu a petržlenovú vňať. Jemne premiešame, zalejeme vodou a necháme variť, kým trochu nezmäknú.

  2. Zvlášť si zmiešame roztlačený cesnak, roztopenú masť, čierne korenie, majorán a červenú papriku. 

  3. Cesnakovú zmes zalejeme vriacou vodou, môžeme aj zo zemiakov. Pridáme trochu varených zemiakov, ktoré popučíme. Zmes napokon zalejeme aj horúcim mliekom a premiešame.

  4. Na záver ešte podlejeme vodou, povaríme a opäť premiešame. Dochutíme podľa gusta koreninami a octom. Pridáme zvyšné zemiaky. Polievku môžeme doplniť aj zvlášť uvarenou mrkvou či inou zeleninou. Na doplnenie chutí si môžeme aj opiecť chlebíky.