Zemiaková polievka s cesnakom

-
1.5 kg zemiakov
-
250 ml mlieka
-
vodu
-
soľ
-
cesnak
-
červenú papriku
-
rascu
-
petržlenovú vňať
-
majorán
-
čierne korenie
-
masť
-
ocot
-
mrkva
Ako na to?
-
Zemiaky umyjeme a nakrájame na stredne drobné kúsky. Vložíme do hrnca, pridáme soľ, rascu a petržlenovú vňať. Jemne premiešame, zalejeme vodou a necháme variť, kým trochu nezmäknú.
-
Zvlášť si zmiešame roztlačený cesnak, roztopenú masť, čierne korenie, majorán a červenú papriku.
-
Cesnakovú zmes zalejeme vriacou vodou, môžeme aj zo zemiakov. Pridáme trochu varených zemiakov, ktoré popučíme. Zmes napokon zalejeme aj horúcim mliekom a premiešame.
-
Na záver ešte podlejeme vodou, povaríme a opäť premiešame. Dochutíme podľa gusta koreninami a octom. Pridáme zvyšné zemiaky. Polievku môžeme doplniť aj zvlášť uvarenou mrkvou či inou zeleninou. Na doplnenie chutí si môžeme aj opiecť chlebíky.