Zeleninový vývar s tofu

Zeleninový vývar s tofu
Budetepotrebovať:
  • zelenina na vyvarenie (pokojne aj stará zelenina alebo zeleninové šupky)

  • korenie

  • voda/vriaca voda

  • tofu

Ako na to?

  1. Čerstvú zeleninu rozhodne netreba šúpať, len poriadne umyť, vykefičkovať. Na vývar však vieme použiť aj staršie zeleninky či samotné šupky, ak zostali ako odpad z iného pokrmu.

  2. Umytú zeleninu vložíme do vriacej vody alebo ju vriacou vodou zalejeme.

  3. Posolíme a povaríme aspoň dve hodiny. Podľa niektorých francúzskych receptov sa s vývarom neponáhľa a varí aj tri dni. 

  4. Celý vývar scedíme, najmä, ak sme použili šupky. Ak máme kúsky zeleniny, ktoré sa dajú servírovať, tie sa napríklad dajú použiť do iných jedál (pomazánok a pod.,keďže budú zrejme hodne rozvarené). 

  5. Do taniera s vývarom ešte pridáme nakrájané tofu, prípadne nejakú čerstvú zeleninu, ktorú môžeme trošku povariť zvlášť, aby bola ešte chrumkavá.

  6.  Na záver treba niečím polievku ochutiť - podľa zvyku či chuti, korením, aké používate.