Zeleninovo-paradajková kečup-horčica

Čo budeme potrebovať:
- 2 kg paradajok
- 4 papriky
- 4 cibule
- 4 jablká
- 1 feferónka / 2 cesnaky
- 1 zeler
- 1 lyž horčicových semienok
- 100 g cukru
- 150 ml octu
- soľ
- mleté korenie
Ako na to?
-
Ovocie aj zeleninu (všetky väčšie vyrastené ingrediencie) očistíme a nadrobno nakrájame aj s cibuľkou. Takisto aj feferónku, ktorú možno nahradiť cesnakom. (kvantita podľa chuti alebo aj obe ingrediencie)
-
Vložíme do hrnca, pridáme horčicové semienka a podlejeme vodou, dusíme.
-
Keď bude zmes kašovitá, postupne ju poriadne zamiešame a zamixujeme.
-
Pridáme soľ, cukor, korenie a ocot, všetko opäť premiešame.
-
Zmes dusíme ďalej - až kým trochu zhustne. (Na miernom ohni varíme celkovo asi hodinku.)
-
Môžeme/nemusíme zmes prepasírovať. Do zaváraninových pohárov dávkujeme za horúca. Zavrieme ich a utesníme.
-
25 minút sterilizujeme vo vodnom kúpeli asi pri 90° C.
-
Servírujeme ako prílohu alebo prísadu do rôznych jedál. Dobrú chuť!
Ilustračný obrázok/Canva