Zeleninovo-paradajková kečup-horčica

Zeleninovo-paradajková kečup-horčica
Budetepotrebovať:

Čo budeme potrebovať:

  • 2 kg paradajok
  • 4 papriky
  • 4 cibule
  • 4 jablká
  • 1 feferónka / 2 cesnaky
  • 1 zeler

 

  • 1 lyž horčicových semienok
  • 100 g cukru
  • 150 ml octu
  • soľ
  • mleté korenie

Ako na to?

  1. Ovocie aj zeleninu (všetky väčšie vyrastené  ingrediencie) očistíme a nadrobno nakrájame aj s cibuľkou. Takisto aj feferónku, ktorú možno nahradiť cesnakom. (kvantita podľa chuti alebo aj obe ingrediencie)

  2. Vložíme do hrnca, pridáme horčicové semienka a podlejeme vodou, dusíme.

  3. Keď bude zmes kašovitá, postupne ju poriadne zamiešame a zamixujeme.

  4. Pridáme soľ, cukor, korenie a ocot, všetko opäť premiešame.

  5. Zmes dusíme ďalej - až kým trochu zhustne. (Na miernom ohni varíme celkovo asi hodinku.)

  6. Môžeme/nemusíme zmes prepasírovať. Do zaváraninových pohárov dávkujeme za horúca. Zavrieme ich a utesníme.

  7. 25 minút sterilizujeme vo vodnom kúpeli asi pri 90° C.

  8. Servírujeme ako prílohu alebo prísadu do rôznych jedál. Dobrú chuť!

 

Ilustračný obrázok/Canva