Tekvicová polievka s mrkvou

Tekvicová polievka s mrkvou
Budetepotrebovať:

1 ks tekvice hokkaido
2 ks mrkvy
1 ks cibule
1 strúčik cesnaku
tekvicové jadierka lúpané
olivový olej
¾ litra zeleninového vývaru
štipka soli
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka (lístky)

Ako na to?

Príprava:


Tekvicu olúpeme a odstránime jadierka. Nakrájame ju na kocky. Mrkvu ošúpeme a nakrájame tiež na kocky. Ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na malé kocky. Cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Do hlbšie hrnca dáme olivový olej a rozohrejeme ho. Pridáme cibuľu a cesnak. Jemne ich opražíme do sklovita. Pridáme tekvicu spolu s mrkvou a jemne všetko orestujeme. Pridáme vývar. Ak nemáme vývar, môžeme použiť BIO bujón s vodou. Necháme variť pokiaľ tekvica nezmäkne. Varíme na miernom ohni cca 15až 20 minút. Pridáme čierne korenie a soľ. Medzitým si na suchej panvici opečieme tekvicové jadierka do chrumkava a odstavíme. Keď je tekvica mäkká, odstavíme z ohňa a ponorným mixérom rozmixujeme obsah hrnca. Konzistencia by mala byť krémová.

 

Podávanie

Krémovú polievku podávame do tanierov alebo misiek a na vrch pridáme
opražené tekvicové jadierka. Môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou