Rýchle jahodové tiramisu

Rýchle jahodové tiramisu
Budetepotrebovať:
  • 500 g jahôd (umytých a nakrájaných)
  • 500 g mascarpone syru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 balíček piškót
  • 1 šálka džúsu z čerstvých jahôd
  • 1/4 šálky rumu (nepovinné)
  • kakao na ozdobu (nepovinné)

Ako na to?

Postup:

  1. Vložte mascarpone do veľkej misky a pridajte polovicu práškového cukru. Pomocou miešača alebo mixéra premiešajte, kým sa zmes nezhustne.

  2. Do druhej misky nalejte smotanu na šľahanie a pridajte zvyšok cukru. Šľahajte, kým sa nespojí a nezhustne.

  3. V zvlášť miskách zmiešajte džús z čerstvých jahôd a rum.

  4. Vezmite plechovku alebo formu a položte na dno vrstvu piškót, ktoré namočte v džúse z jahôd. Na piškóty nanesite polovicu zmesi z mascarpone a potom pridajte polovicu nakrájaných jahôd.

  5. Opakujte vrstvy piškót, mascarpone a jahôd, až kým nevyužijete všetky ingrediencie.

  6. Na vrch torty ozdobte práškovým kakaom, nechajte vychladiť v chladničke najmenej 2 hodiny, aby sa všetky chute prepojili.

  7. Podávajte a vychutnajte si toto lahodné jahodové tiramisu.

Poznámka: Toto tiramisu môže byť tiež bez alkoholu, ak sa rozhodnete vynechať rum.