Linguine s čerstvou paradajkovou omáčkou a mozzarelou

1 strapec paradajok Koktejlka
1 konzerva paradajok (najlepšie na kocky nakrájané)
1 cibuľa (môžete použiť aj jarnú)
1 PL panenského olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 mozzarela
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Bazalka
štipka soli
mleté čierne korenie
Ako na to?
Na panvici si rozohrejeme olej. Nadrobno nakrájame cibuľku a cesnak. Do zlatista ho opražíme.
Medzitým si do vody dáme uvariť linguine. Pripravíme si paradajky na olúpanie tak, že paradajky jemne nakrojíme a dáme do vriacej vody asi na minútu. Scedíme ich a schladíme studenou vodou. Paradajky olúpeme a nakrájame na drobno a pridáme na panvicu ku cibuľke. Nakoniec pridáme paradajky v konzerve, soľ, korenie a bylinky. Necháme variť.
Keď máme cestoviny hotové, najlepšie (al dente) pridáme ich do omáčky aj s trochou vody z cestovín. Omáčka by nemala byť veľmi hustá. Dobre premiešame a ihneď podávame. Na vrch pokrájame mozzarelu.