Linguine s čerstvou paradajkovou omáčkou a mozzarelou

Linguine s čerstvou paradajkovou omáčkou a mozzarelou
Budetepotrebovať:

1 strapec paradajok Koktejlka

1 konzerva paradajok (najlepšie na kocky nakrájané)

1 cibuľa (môžete použiť aj jarnú)

1 PL panenského olivového oleja

2 strúčiky cesnaku

1 mozzarela

hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Bazalka

štipka soli

mleté čierne korenie  

Ako na to?

Na panvici si rozohrejeme olej. Nadrobno nakrájame cibuľku a cesnak. Do zlatista ho opražíme.

Medzitým si do vody dáme uvariť linguine. Pripravíme si paradajky na olúpanie tak, že  paradajky jemne nakrojíme a dáme do vriacej vody asi na minútu. Scedíme ich a schladíme studenou vodou. Paradajky olúpeme a nakrájame na drobno a pridáme na panvicu ku cibuľke.  Nakoniec pridáme paradajky v konzerve, soľ, korenie a bylinky. Necháme variť.

Keď máme cestoviny hotové, najlepšie (al dente) pridáme ich do omáčky aj s trochou vody z cestovín. Omáčka by nemala byť veľmi hustá.  Dobre premiešame a ihneď podávame. Na vrch pokrájame mozzarelu.