Jahodové tartaletky

Jahodové tartaletky
Budetepotrebovať:

Čo budeme potrebovať

  • 250 g hladkej múky

  • 110 g masla

  • 80 g práškového cukru

  • 70 g k. cukru

  • 1 celé vajce

  • 2 žĺtka

  • 300 g jahôd

  • 25 g agaru

  • 300 g mascarpone

  • 100 ml smotany na šľahanie

  • Vanilkový struk 

  • Soľ

Ako na to?

  1. Najprv si vymiešame cesto z hladkej múky, masla, práškového cukru, vajíčok a žĺtok. Osolíme štipkou soli.

  2. Necháme odstáť v chlade asi hodinu.

  3. Po nejakom čase cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho krúžky – aby sedeli do foriem na tartaletky. 

  4. Vyplníme formičky a dáme to piecť asi na 10 minút v teplote 180°C.

  5. Pripravíme si jahodovú plnku. Rozmixujeme jahody 250 g s cukrom 20 g. S agarom zmes prevaríme cez jednu minútu.

  6. Necháme odstáť a potom zmes vlejeme do nádoby alebo zdobiaceho vrecka.

  7. Ďalej si pripravíme krém z mascarpone, smotany, vanilkového struku a 50 g cukru. Vymiešame a necháme schladiť.

  8. Do upečených košíčkov tartaletiek najprv nanesieme krém, potom doplníme jahodovým krémom do stredu, aby sa neroztiekol.  

  9. Ozdobíme jahodami alebo aj iným ovocím.