Jahodové tartaletky

Čo budeme potrebovať
-
250 g hladkej múky
-
110 g masla
-
80 g práškového cukru
-
70 g k. cukru
-
1 celé vajce
-
2 žĺtka
-
300 g jahôd
-
25 g agaru
-
300 g mascarpone
-
100 ml smotany na šľahanie
-
Vanilkový struk
-
Soľ
Ako na to?
-
Najprv si vymiešame cesto z hladkej múky, masla, práškového cukru, vajíčok a žĺtok. Osolíme štipkou soli.
-
Necháme odstáť v chlade asi hodinu.
-
Po nejakom čase cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho krúžky – aby sedeli do foriem na tartaletky.
-
Vyplníme formičky a dáme to piecť asi na 10 minút v teplote 180°C.
-
Pripravíme si jahodovú plnku. Rozmixujeme jahody 250 g s cukrom 20 g. S agarom zmes prevaríme cez jednu minútu.
-
Necháme odstáť a potom zmes vlejeme do nádoby alebo zdobiaceho vrecka.
-
Ďalej si pripravíme krém z mascarpone, smotany, vanilkového struku a 50 g cukru. Vymiešame a necháme schladiť.
-
Do upečených košíčkov tartaletiek najprv nanesieme krém, potom doplníme jahodovým krémom do stredu, aby sa neroztiekol.
-
Ozdobíme jahodami alebo aj iným ovocím.