Focaccia s paradajkami

500g hladká múka
300 ml vody
½ kvasníc
Strapec paradajok Čerinka
Hrubá soľ
Extra panenský olivový olej
olivy
tymián
Ako na to?
Do misky si dáme vlažnú vodu a kvasnice a s vidličkou rozmiešame. Po troche pridávame hladkú múku z čoho nám vznikne kaša. Prisypeme zbytok múky a vypracujeme cesto (do cesta sme soľ nepridávame). Ak máme robot s hákom. Môžeme ho dať vymiešať cesto aj v robote. Vypracované cesto dáme do misky a zakryjeme utierkou na cca 2 hod na teplé miesto. Keď máme cesto vykysnuté, preložíme ho na dobre pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 3 menšie časti. Plech potrieme olivovým olejom a posypeme ho hrubou soľou. Cestá roztiahneme na plech a s prstami cesto rozťaháme (vzniknú nám 3 podlhovasté placky). Na vrch uložíme nakrájané paradajky, nakrájané olivy a tymián. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút na 250°C. Podávame samotné ako slaný koláč alebo ako prílohu.
Zdroj titulnej fotografie: https://pixabay.com/photos/focaccia-pizza-meal-italian-fresh-656009/