Tekvica na cibuľke s krevetami

Tekvica na cibuľke s krevetami
Budetepotrebovať:

2 cibuľky

olej

500 g tekvice

30 g hladkej múky

300 ml smotany na varenie

1 žĺtok

soľ

ocot/citrónová šťava

cukor

čierne korenie

oregano

voda

Ako na to?

  1. Tekvicu očistíme a nakrájame nadrobno. 

  2. Očistenú cibuľu nasekáme a osmažíme na oleji. (Na vyššej panvici, ale lepšie v hrnci.)

  3. Pridáme nakrájanú tekvicu, osolíme približne lyžičkou soli a dusíme. 

  4. Keď nám tekvica zmäkne, zahustíme zmes ešte múkou, podlejeme horúcou vodou a ďalej varíme. 

  5. Žĺtok rozmiešame v smotane na varenie, zmesou zalejeme tekvicu. Ešte chvíľu povaríme.

  6. Na záver dochutíme podľa vlastného gusta. Napríklad citrónovou šťavou a cukrom, čiernym korením a oreganom.

  7. Dusená tekvica sa dá kombinovať s koreňovou zeleninkou, brokolicou, karfiolom alebo aj rybou či krevetami.