Tekvica na cibuľke s krevetami

2 cibuľky
olej
500 g tekvice
30 g hladkej múky
300 ml smotany na varenie
1 žĺtok
soľ
ocot/citrónová šťava
cukor
čierne korenie
oregano
voda
Ako na to?
-
Tekvicu očistíme a nakrájame nadrobno.
-
Očistenú cibuľu nasekáme a osmažíme na oleji. (Na vyššej panvici, ale lepšie v hrnci.)
-
Pridáme nakrájanú tekvicu, osolíme približne lyžičkou soli a dusíme.
-
Keď nám tekvica zmäkne, zahustíme zmes ešte múkou, podlejeme horúcou vodou a ďalej varíme.
-
Žĺtok rozmiešame v smotane na varenie, zmesou zalejeme tekvicu. Ešte chvíľu povaríme.
-
Na záver dochutíme podľa vlastného gusta. Napríklad citrónovou šťavou a cukrom, čiernym korením a oreganom.
-
Dusená tekvica sa dá kombinovať s koreňovou zeleninkou, brokolicou, karfiolom alebo aj rybou či krevetami.