Cviklový dip s orieškami

Cviklový dip s orieškami
Budetepotrebovať:
  • 2 červené cvikle 

  • 120 g vybraných druhov orieškov (vlašské, pekanové, arašidové, pistáciové, mandľové, píniové)

  • slnečnicové semiačka

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 3 PL olivového oleja

  • 1 PL teriyaki omáčky

  • mleté čierne korenie

  • bylinky (oregano, bazalka, tymián)

Ako na to?

  1. Na panvici zľahka opečieme všetky oriešky a semiačka, kým nezačnú trošku rozvoniavať. Dáme vychladnúť mimo panvicu.

  2. Panvičku však znova využijeme a orestujeme očistený a pretlačený cesnak s očistenou a nakrájanou cviklou. (Cviklu môžeme aj podusiť a cesnak pridať k orieškom alebo ho ugrilovať.) Čakáme, kým cvikla trošku zmäkne a pridáme ešte korenie, bylinky a teriyaki omáčku.

  3. Všetko, teda oriešky a zeleninu zmixujeme spolu s olivovým olejom. Môžeme rozmixovať na hladko alebo nechať drobné kúsky orieškov.

  4. Podávame so sušienkami, toastom či iným chlebíkom, alebo s kúskami pečiva podľa chuti. Vrch môžeme dozdobiť jarnou cibuľkou.

  5. Dobrú chuť!