Cícer s paradajkovou omáčkou

-
200 g cíceru
-
150 g krájaných paradajok
-
1 cibuľka
-
3 strúčiky cesnaku
-
1 pl olivového oleja
-
1/2 čl mletej papriky
-
1 čl mletej rasce alebo kurkuma
-
soľ
-
korenie
-
petržlenová vňať/bazalka
-
olivy
Ako na to?
-
Najprv si pripravíme a opláchneme cícer aj paradajky.
-
Na panvici si osmahneme nakrájanú cibuľku na oleji. Pridáme roztlačený cesnak a smažíme, kým bude cibuľa do sklovita.
-
Pridáme rascu, papriku, kurkumu a smažíme približne minútu.
-
Potom pridáme nakrájané paradajky (prípadne aj pretlak) a cícer. Premiešame a podusíme.
-
Varíme približne 10 - 15 minút, kým sa omáčka nezhustne.
-
Dochutíme soľou a korením.
-
Cícer v paradajkovej omáčke podávame s ryžou alebo quinoou. Pokojne môžete zmes využiť aj podobne ako humus. Jedlo môžete dozdobiť vňaťou (bazalkou), olivami či čerstvou cibuľkou.