Cícer s paradajkovou omáčkou

Cícer s paradajkovou omáčkou
Budetepotrebovať:
  • 200 g cíceru

  • 150 g krájaných paradajok

  • 1 cibuľka

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 1 pl olivového oleja

  • 1/2 čl mletej papriky

  • 1 čl mletej rasce alebo kurkuma

  • soľ 

  • korenie 

  • petržlenová vňať/bazalka

  • olivy

Ako na to?

  1. Najprv si pripravíme a opláchneme cícer aj paradajky.

  2. Na panvici si osmahneme nakrájanú cibuľku na oleji. Pridáme roztlačený cesnak a smažíme, kým bude cibuľa do sklovita.

  3. Pridáme rascu, papriku, kurkumu a smažíme približne minútu.

  4. Potom pridáme nakrájané paradajky (prípadne aj pretlak) a cícer. Premiešame a podusíme.

  5. Varíme približne 10 - 15 minút, kým sa omáčka nezhustne.

  6. Dochutíme soľou a korením.

  7. Cícer v paradajkovej omáčke podávame s ryžou alebo quinoou. Pokojne môžete zmes využiť aj podobne ako humus. Jedlo môžete dozdobiť vňaťou (bazalkou), olivami či čerstvou cibuľkou.