Šťavnatá čučoriedková štrúdľa s krémom mascarpone

Ako na to?
Touto pochúťkou určite potešíte každú návštevu, nakoľko je vláčna ako štrúdľa, dokonale krémová vďaka mascarpone a čučoriedky jej dodajú šťavnatosť a sviežosť. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly.
Potrebujeme:
- lístkové cesto
- čučoriedky
- mascarpone (250g)
- 1ks vajce
- práškový cukor, med alebo iné sladidlo
Na dosku si rozprestrieme lístkové cesto, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom. Mascarpone si zmiešame s ½ hrnčeka práškovým cukrom alebo nejakou alternatívou sladidla a 1 žĺtkom.
Bielkom potrieme lístkové cesto a natrieme ho krémom. Poukladáme čučoriedky, úplne stačí 100g čučoriedok na 1 cesto a zavinieme ho do požadovaného tvaru. Štrúdlu potom len preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Do predhriatej rúry (na 200stupňov) vložíme cesto a pečieme 15-20 minút, pričom teplotu znížime na 180stupňov.
Po upečení necháme štrúdľu vychladnúť, až potom ju krájame. Pri servírovaní ju môžeme ešte posypať práškovým cukrom.