Jednoduchá jahodová polievka

Jednoduchá jahodová polievka
Budetepotrebovať:
  • 500 g červených jahôd

  • 1 lyžica práškového cukru alebo medu

  • citrónová šťava

  • 600 ml smotany na varenie (prípadne mlieka)

  • 40 g bieleho jogurtu

Ako na to?

Postup pre varenie jahodovej polievky

  1. Jahôdky treba na začiatok poriadne očistiť, aby sa nestalo, že nám polievka pre nejaké zelené kúsky lístkov zhorkne.

  2. Jahôdky dáme premixovať. Pridáme sladidlo a smotanu s jogurtom. Sledujeme konzistenciu, mala by byť jemná a krémová, nie príliš hustá. Ak by ju bolo treba zriediť, dá sa mliekom, naopak zahustiť možno s jogurtom. prípadne pridaním jahôd.

  3. Netreba ju nijak tepelne upravovať. Konzumuje sa aj teplá, ale hlavné ingrediencie sú predsa len skôr chladničkové, preto je najlepšia chladená.