Jednoduchá jahodová polievka

-
500 g červených jahôd
-
1 lyžica práškového cukru alebo medu
-
citrónová šťava
-
600 ml smotany na varenie (prípadne mlieka)
-
40 g bieleho jogurtu
Ako na to?
Postup pre varenie jahodovej polievky
-
Jahôdky treba na začiatok poriadne očistiť, aby sa nestalo, že nám polievka pre nejaké zelené kúsky lístkov zhorkne.
-
Jahôdky dáme premixovať. Pridáme sladidlo a smotanu s jogurtom. Sledujeme konzistenciu, mala by byť jemná a krémová, nie príliš hustá. Ak by ju bolo treba zriediť, dá sa mliekom, naopak zahustiť možno s jogurtom. prípadne pridaním jahôd.
-
Netreba ju nijak tepelne upravovať. Konzumuje sa aj teplá, ale hlavné ingrediencie sú predsa len skôr chladničkové, preto je najlepšia chladená.