Dusený karfiol s vajíčkami

Dusený karfiol s vajíčkami
Budetepotrebovať:

400 g karfiolu

olej

4 vajcia

2 menšie cibulky

soľ

čierne korenie

pažítka

rôzne bylinky

Ako na to?

 

  1. Karfiol umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

  2. Očistíme aj cibuľku a osmažíme ju na oleji.

  3. Pridáme karfiol, osolíme a dusíme, až kým nezmäkne.

  4. Dochutíme čiernym korením a polejeme karfiol zmiešanými bielkami a žĺtkami.

  5. Postupujeme podobne, ako pri cestovinách carbonara - miešame karfiol s vajíčkami, aby sa naň prilepili. Zároveň sa však nesmú prehriať až na škvarelinu.

  6. Ozdobíme pažítkou alebo bazalku či oregano.

  7. Dobrú chuť!